Jongerenwerk

Welkom bij Link Jongerenwerk! Iedere dag opnieuw staan we vol energie klaar om jongeren te helpen en te ondersteunen richting volwassenheid. Door middel van persoonlijke benadering, betrokkenheid, activiteiten en interventies streven we ernaar het vertrouwen van jongeren op te bouwen en hen te ondersteunen in hun groeiproces. Iedere gemeente is anders. Daarom leveren we maatwerk, afgestemd op de wensen en behoeften van jongeren.

Alkmaar

Wij kennen onze mooie stad en haar wijken door en door. Waar jongeren zijn, zijn wij. Op straat, op school, op events en online. En we zijn vanuit de meest oprechte zin van het woord benieuwd met hoe het met jongeren gaat.

We moedigen jongeren aan om te groeien naar een zelfstandig volwassen leven en we ondersteunen als dat nodig is. We zien perspectief in alle jongeren en richten ons op talenten. We zijn de Link tussen jongeren en belangrijke partners, zoals gemeente Alkmaar, lokale jongerenwerkorganisaties, zorgaanbieders, politie, Halt en het voortgezet onderwijs.

Onze jongerenwerkers doen wekelijks straatrondes door de wijken en dorpen binnen gemeente Alkmaar. We kennen de groepen op straat en zetten creatieve interventies in om hen verder te brengen. Met onze aanpak reduceren we overlast en groeit de sociale cohesie.

 • Outreachend jongerenwerk
 • Jongerenwerk op het voortgezet onderwijs
 • Online jongerenwerk
Meer info
Waagplein Alkmaar Outreachend Jongerenwerk

Edam-Volendam

In de pittoreske gemeente Edam-Volendam kennen wij als geen ander de charme van deze omgeving. Waar jongeren samenkomen, daar zijn wij te vinden – op straat, op scholen, tijdens evenementen of online. Onze oprechte interesse in hoe het met de jongeren in onze gemeente gaat, vormt het hart van ons werk.

Ons doel is jongeren aan te moedigen te groeien naar een zelfstandig volwassen leven, waarbij we ondersteuning bieden waar nodig. Wij geloven in het onbenutte potentieel van elke jongere en richten ons op het ontwikkelen van hun talenten. Als schakel tussen jongeren en belangrijke partners, zoals de gemeente Edam-Volendam, lokale jongerenwerkorganisaties, zorgverleners, de politie, Halt en het voortgezet onderwijs, bouwen we bruggen naar kansen.

Met veel landelijke talent, de visserij en grote toeristische trekpleisters bruist het in de gemeente. De samenleving draait op hard werken en saamhorigheid, en daar sluiten wij graag bij aan!

Onze jongerenwerkers zijn wekelijks actief met straatrondes door de diverse wijken en dorpen binnen de gemeente Edam-Volendam. We begrijpen de dynamiek van verschillende groepen op straat en zetten creatieve interventies in om hen verder te helpen. Met deze benadering streven we naar het verminderen van overlast en het versterken van sociale cohesie, terwijl we jongeren ondersteunen om het beste uit zichzelf te halen.

 • Outreachend jongerenwerk
 • Jongerencoaching
 • Project Link-Up
Meer info
Luchtfoto Edam Volendam

Hollands Kroon

In Hollands Kroon, waar vier voormalige gemeenten één werden, kennen wij de polders, de dorpen en alle wegen daartussen als geen ander. Waar jongeren zijn, zijn wij te vinden – op straat, op school, op evenementen en online. Vanuit de meest oprechte interesse willen we weten hoe het met jongeren gaat.

Wij moedigen jongeren aan om te groeien naar een zelfstandig volwassen leven en bieden ondersteuning waar nodig. In alle jongeren zien wij perspectief en richten we ons op hun talenten. Als de Link tussen jongeren en belangrijke partners, zoals de gemeente Hollands Kroon, lokale welzijnsorganisaties, zorgaanbieders, politie, Halt, het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs, werken we samen om een krachtig netwerk te creëren.

Onze jongerenwerkers doen wekelijks straatrondes door de wijken en dorpen van gemeente Hollands Kroon. We kennen de groepen op straat en zetten creatieve interventies in om hen verder te brengen. Met onze aanpak verminderen we overlast en versterken we de sociale cohesie.

Daarnaast zijn we actief op scholen, online en bij evenementen om jongeren te ontmoeten, een luisterend oor te bieden en, waar nodig, de Link te zijn naar een volgende stap in hun leven. Wij zijn er voor elke jongere, altijd klaar om te inspireren, ondersteunen en samen te bouwen aan een sterke gemeenschap

 • Outreachend jongerenwerk
 • Jongerenwerk op school
 • Online jongerenwerk
 • Jongerencoaching
 • Projecten
Meer info
Luchtfoto Hollands Kroon

Landsmeer

Landsmeer is weliswaar de kleinste gemeente waar wij jongerenwerk uitvoeren, maar zeker geen saaie gemeente! Landsmeer kent een levendige jeugdcultuur, waarbij veel jongeren elkaar buiten ontmoeten. De jongerenwerkers in Landsmeer zijn dan ook veel op straat te vinden!

Soms komen we jongeren tegen die een (hulp)vraag hebben of vastlopen. Onze jongerenwerkers zijn getraind om jongeren verder te helpen. En komen we er samen niet uit? Dan gaan we samen opzoek naar de juiste hulp.

Er is genoeg te beleven in Landsmeer. Vele vrijwilligers zorgen voor een levendig activiteiten aanbod en een bruisend verenigingsleven. We vinden het ontzettend belangrijk dat de aankomende generatie ook leert hoe leuk het is om zich als vrijwilliger in te zetten. En daarom zijn we project ‘Blink Uit!’ gestart. Wil je meer te weten komen over dit project? Neem contact met ons op!

 • Outreachend jongerenwerk
 • Jongerencoaching
 • Project Blink Uit
Meer info
Landsmeer

Schagen

De gemeente Schagen bevat met de stad Schagen een stedelijke kern in een verder landelijk gebied. Wij zijn bekend tot in de verre omliggende dorpen, want waar jongeren zijn, daar zijn wij – op straat, op school, op evenementen en online. Vanuit de meest oprechte interesse willen we weten hoe het met jongeren gaat.

Wij moedigen jongeren aan om te groeien naar een zelfstandig volwassen leven en bieden ondersteuning waar nodig. In alle jongeren zien wij perspectief en richten we ons op hun talenten. Als de Schakel tussen jongeren en belangrijke partners, zoals de gemeente Schagen, lokale welzijnsorganisaties, zorgaanbieders, politie, Halt, en het voortgezet onderwijs, werken we samen om een sterk netwerk te creëren.

Onze jongerenwerkers doen wekelijks straatrondes door de wijken en dorpen binnen de hele gemeente. Met een actief uitgaansgebied trekt Schagen veel jongeren vanuit de regio, wat het een cruciale vindplaats maakt om met jongeren in contact te komen. We kennen de groepen op straat en zetten creatieve interventies in om hen verder te brengen. Met onze aanpak verminderen we overlast en versterken we de sociale cohesie.

 • Outreachend Jongerenwerk
 • Jongerenwerk op school
 • Online jongerenwerk
 • Talentenhuis
Meer info
Plein Schagen