Jongerenwerk op primair onderwijs

Jongerenwerk op primair onderwijs

Jongerenwerk op primair onderwijs

Wij geloven in gelijke kansen voor elk kind om zorgeloos op te groeien en zich te ontwikkelen. Door een brug te slaan tussen onderwijs en welzijn versterken we onze positie tegen de hedendaagse uitdagingen.

Als jongerenwerkers vormen wij de schakel tussen het Primair Onderwijs (PO) en Voortgezet Onderwijs (VO). Wij staan klaar om te luisteren, ondersteunen en begeleiden bij deze overgang. Van groep 5 tot en met groep 8 zijn wij aanwezig tijdens de lessen, pauzes en naschoolse activiteiten. Hier observeren we wat er nodig is om leerlingen een stap verder te helpen in hun ontwikkeling.

Of het nu gaat om persoonlijke groei, het omgaan met sociale druk, of het ontdekken van talenten, wij zijn er op jonge leeftijd om vroegsignalering te bevorderen. We voorzien leerlingen zo vroeg mogelijk van de tools die nodig zijn om zelfredzaam te participeren in de maatschappij.

Jongerenwerk op de basisschool is momenteel als pilot actief in de gemeente Hollands Kroon. Samen bouwen we aan een toekomst waarin elk kind de kans krijgt om zijn volledige potentieel te bereiken.

Jongerenwerk op school