Jongerencoaching

Jongerencoaching buiten op straat

Jongerencoaching

Jongerencoaching is een krachtig middel waarmee wij jongeren 1-op-1 begeleiden, een helpende hand bieden en samen een stap verder zetten wanneer ze wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Onze jongerencoach plaatst zich naast de jongere, niet alleen om het huidige probleem op te lossen, maar ook om gezamenlijk te bouwen aan competenties, zodat toekomstige uitdagingen beter het hoofd kunnen worden geboden.

Naast concrete oplossingen reiken we tools aan waarmee de jongere leert hoe de volgende keer om hulp te vragen, mocht een vergelijkbaar probleem zich voordoen. De jongere blijft altijd zelf aan het roer staan van zijn of haar keuzes, maar kan profiteren van de kennis en vaardigheden van de professionele vriend om een stap verder te komen en persoonlijke doelen te behalen.

Onze benadering is gebaseerd op samenwerking en empowerment, waarbij de jongere de regie behoudt terwijl we gezamenlijk werken aan het overwinnen van obstakels en het bereiken van een positieve en zelfredzame toekomst.

Jongerencoach