Voorlichtingsfilm ‘UITWEG’

Poster film project uitweg

Voorlichtingsfilm UITWEG

In Alkmaar hebben we een project gedraaid, waar we zelf bést wel trots op zijn! Het project zet kwetsbare jongeren in hun kracht en helpt talenten te ontplooien. En de film laat op een creatieve manier de kracht van het lokale jongerenwerk zien!

In de film is te zien hoe een jongen kiest voor het ‘snelle geld’. Hij begeeft zich steeds meer in het criminele circuit. Tijdelijk, denkt hij, want zodra hij succesvol is stapt hij eruit. Maar dat verloopt helaas anders…

De film is in samenwerking met gemeente Alkmaar en het jongerenwerk van De Oever gemaakt. En uiteraard is zowel de film als de soundtrack tot stand gekomen met jongeren in de hoofdrol! Het project draagt bij aan talentontwikkeling. Met de film willen we jongeren ook wijzen op de risico’s van verkeerde keuzes. Maar vooral ook dat het nooit te laat is om de juiste keuzes te maken. Jongerenwerk staat klaar om daarbij te helpen. We zullen de film onder andere laten zien tijdens ons werk op de VO-scholen.

Groepsfoto film uitweg

Er waren ruim 50 mensen aanwezig bij de première. Professionals en jongeren. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en juist daarom raakte het mensen. Na het vertonen van de film ontstond er een leuk gesprek, waarbij de aanwezigen vooral complimenten gaven aan de jongeren die mee hebben geholpen. Met als kers op de taart een live-performance van de soundtrack door Temo en Aisha!

We zijn supertrots op het resultaat. Maar vooral ook trots op de samenwerking die we hebben met onze partners, waardoor dit project zo’n succes is geworden.

Premiere film uitweg